Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Vista full av hull

Vista sikrere enn XP? Bare delvis sant, viser ny rapport.

Mange av de største IT-bedriftene venter på Vistas store oppdatering, Service Pack 1. Ny rapport underbygger skepsisen selskapene viser.

– Marginalt

I følge tester utført av CRN er Vista kun marginalt sikrere enn XP. «Vista har en mengde med hull, tross i flere sikkerhetslag og sikkerhetsverktøy», fastslår rapporten.

Vista mangler antivirus, men kommer med Windows Defender og User Account Control, som burde stoppe malware (ormer, trojanere og spyware) som ikke går under kategorien virus. Rapporten fant at Vista har en fordel her i forhold til XP, men at noe malware likevel kom seg inn i systemet uten at Vista klarte å stoppe det.

Begge OS har problemer

Både XP og Vista har de samme problemene med å stoppe farlig kode som kommer fra surfing på Internett. Brannmuren så problemene, men klarte ikke å stoppe det.

Hva rapporten glemmer å nevne er buffer overflow. Buffer overflow var et stort problem i XP og kunne få operativsystemet til å kræsje med relativt enkle hacks. I Vista er dette problemet langt langt mindre, men det gjenstår å se om det er borte.

Rapporten oppsummerer med at Vista er like god som XP i syv kategegoier, og bedre i fire andre. Vista er i følge rapporten bedre innen malware, trojanere og to typer med hacking. Alle testene ble utført med standard oppsett.

Kilde:
Arstechnica

Stikkord: Microsoft, sikkerhet, vista, windows, xp