Hopp til navigasjon Hopp til innhold
BEVEGELIG: Palm advarer mot å tro at Foleo er noen fullverdig laptop. Den er beregnet på tunge e-postbrukere med stort behov for mobilitet. (Ill.: Palm)

Palm lanserer mini-laptop

Treo får storebror Foleo – som ikke er en en laptop, ifølge Palm.

Palm lanserer nå Palm Foleo, en titommers laptop-lignende sak basert på flashminne. Den er imidlertid ikke en laptop, men en dedikert e-postmaskin.

Kun til e-post

Foleo har fullt tastatur med styrekule. På grunn av fastminnet og det Linuxbaserte operativsystemet kan den skrus av og på uten forsinkelser. Ifølge Palm kan denne få støtte for e-postløsningene til RIM, Apple og Nokia, i tillegg til at den allerede har støtte for Pocket Outlook, POP3 og IMAP-kontoer.

Foleo kan behandle PDF- og Word-dokumenter, samt foreta billedbehandling. Palm nekter foreløpig å gå ut med detaljer om flashminnet eller prosessoren, da disse ikke er spikret ennå i forkant av en lansering en gang til sommeren.

Foleo har en nettleser. Har du glemt mobilen eller Palm Treo-en hjemme, kan den også komme seg på nett via WiFi eller Bluetoooth for lokale nettverk. Prisen er foreløpig ikke kjent.

Kilde:
Gizmodo

Stikkord: Maskinvare, palm, pc