google_logo

Annonse


Nå kommer Google Gears

Google lanserte i går sitt splitter nye konsept Google Gears. Tanken er å gi deg tilgang til nett-applikasjoner, selv om du ikke er på nett.

Les RSS-innhold frakoblet

Google Reader er den første applikasjonen som vil fungere også i frakoblet tilstand. Denne vil la deg lese RSS-innhold selv om du ikke er koblet til nettet. Du må fortsatt på nett for å oppdatere RSS-feeden din.

I går slapp Google kildekoden til Google Gears til utviklere, med håp om at det etter hvert vil komme mange applikasjoner som benytter seg av samme konsept. Målgruppen er Javascript-programmerere som skriver Ajax-applikasjoner.

Lett lokal database

En Open Source-basert database kalt SQLite kommer til å lagre innhold til nett-applikasjonene lokalt på en svært plassbesparende måte. Google har lagt opp til at denne alltid må spørre får den lagrer innhold på PC-en din.

Annonse


Ifølge Google tar ikke Google Gears mer plass enn én megabyte på harddisken din. Selskapet er ikke det første til å lage løsninger som kjører web-applikasjoner når man er frakoblet, men foreløpig mangler en felles bransjestandard for disse applikasjonene. Google jobber også med å gjøre søk tilgjengelig offline.

Kilde:

News.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse