Det er ikke bare fryd og gammen med DRM-fri musikk.

Annonse


Apple vet hvem du er

Det viser seg nå at musikk både med og uten DRM kjøpt fra iTunes inneholder en rekke personlige opplysninger om brukeren.

Spores opp gjennom fildeling

Informasjonen er gjemt inne i filen, og vil fungere som en hindring for folk som vil dele musikken på P2P-nettverk. Blir dette gjort vil de delte sangene potensielt kunne spores opp til den opprinnelige kjøperen.

Dette kan bli sett på som et godt verktøy mot piratkopiering, men i tillegg til å inneholde informasjon som navn og e-post-adresse, inneholder sangene også informasjon om din iTunes-konto. Tidligere har dette ikke blitt sett på som et problem da det ikke var mulig å dele sanger med DRM. Nå derimot er DRM-frie sanger tilgjengelig, og flere problemer dukker opp. Nettstedet Ars Technica har spekulert i nettopp dette, men poengterer at den personlige informasjon kan endres på hvis ønskelig.

Kan manipuleres og endres

Hvis man vil kan man enten konvertere musikken til et annet format for å fjerne informasjonen, eller manuelt skrive inn et annet navn en deg selv i filen.

Annonse


Det store spørsmålet er da: Hvis det ikke er så vanskelig å manipulere informasjonen om deg selv, hvorfor trenger iTunes det da? Ars Techica tror det hele kan sees som en markedsanalyse gjort av Apple. Ved å se hvordan musikken spres kan de se hvordan hver enkelt bruker deler sin musikk, for å se hvordan salget går.

Kilde:
Ars technica
The inquirer

Annonse