Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Istedenfor en trailer eller gratis kinobillett, får du en trojaner.

Trojaner kamuflert som film

Pirates of the Caribbean skaper kaos på PC-en.

Hver gang det skjer noe stort på internett, er det alltid en trojaner som blir skapt for å utnytte populariteten. Naive brukere trykker vilt på tilsynelatende relevante linker, men det eneste de får er en trojaner lastet ned på PC-en. Nå har det blitt laget en trojaner kamuflert som promotering av den tredje Pirates of the Caribbean-filmen.

Filmklipp eller trojaner?

Med forhåpninger om å vinne gratis kinobilletter trykker surfere seg gledelig inn på filen Piabbean-AYar-A. Når filen er lastet ned er det imidlertid ikke noe filmklipp eller reklame som kommer ned på PC-en, men heller en ondsinnet liten trojaner. En falsk feilmelding kommer opp og informerer deg om at videoen ikke kan spilles av, fordi du mangler riktig codec. Trojaneren linker så til filmens ekte hjemmeside, for å skape en falsk trygghet hos den uvitende brukeren.

Som de fleste trojanere bruker den PC-en din til å ringe opp et utrolig dyrt betalingsnummer. I tillegg vil den prøve å skru av all form for viruskontroll du har på PC-en.

– Man skal passe seg for hva man klikker på, og fremfor alt være forsiktig med hvilke sider man besøker. Nå for tiden er det veldig lett å få med seg skadelig kode. Ofte lastes den ned i bakgrunnen uten at man merker noe, forteller Peter Gyarmati på Norman.

Kilde:
idg.se