Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Sperrer kortbetaling på iTunes

Skandiabanken Sverige frykter kortsvindlere.

I Sverige opplever mange Skandibanken-kunder at de ikke lenger får betalt med kort på de populære nett-tjenestene PayPal og iTunes. Årsaken er at disse ikke bruker såkalt CVV-verifisering.

Kortnumre på avveie

Informasjonssjef Johnny Andersson i Skandiabanken Norge avviser at de har lignende planer i Norge. Han sier til ITavisen at det svenske tiltaket skyldes at man har opplevd en del tilfeller av svindel med kortnumre på avveie på amerikanske nettsider.

I og med at Skandiabanken Sverige ikke er sikre på hvor stort omfanget av svindelen er, eller hvor mange kortnumre som er på avveie, har man besluttet å stenge for amerikanske nettsteder som ikke praktiserer såkalt CVV-verifisering.

Jobber med en løsning

CVV står for Card Verification Value. Noen ganger blir det også kalt CVC (Card Verification Code). Dette er en kode som står bak på kortet ditt, og som skal brukes ved nettbetaling for å forsikre om at det er den fysiske innehaveren av kortet som står for betalingen.

Svenske Skandiabanken jobber nå på spreng for å få en løsning for iTunes og PayPal. En talsmann for selskapet avviser at kortkundene har krav på erstatning på grunn av problemene de eventuelt måtte få.

Stadig flere angrep

Johnny Andersson i Skandiabanken Norge sier til ITavisen at trusselbildet stadig øker, og at banken må gardere seg mot et stadig økende antall svindelforsøk. Dette kan være alt fra phishing til forsøk på datainnbrudd.

– Vi forsøker å ligge i forkant, men uten å være overivrige, sier Andersson til ITavisen.

Stikkord: internett