Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– HP spionerte på Dell

HP-skandalen vokser i omfang.

PC-giganten Hewlett-Packard sliter fortsatt med etterdønningene etter den massive skandalen som rystet selskapet i fjor.

Overvåket egne styremedlemmer

I en desperat jakt på kilden til lekkasjer fra sitt eget styrerom, tydde HP til overvåking av journalister, avlytting av egne styremedlemmer og spionering på ansatte. Nå tas konflikten et hakk videre.

Tidligere HP-direktør og styremedlem Karl Kamb Jr. hevder i et motsøksmål mot HP at selskapet betalte en tidligere Dell-sjef for å utlevere forretningshemmeligheter om konkurrenten.

Saksøker hverandre

Kamb er fra før saksøkt av HP for å stjele forretningshemmeligheter, etter at selskapet fikk tak i hans spesifiserte telefonregninger i fjor. Ifølge HP skal Kamb ha gjort dette for å skaffe fordeler for sitt eget flatskjerm-firma.

HP har hele tiden hevdet at overvåkingen av ansatte og journalister, der man blant annet skaffet seg tilgang til folks samtalelogger under falske forutsetninger, var et engangstilfelle. Dersom Kambs anklager holder vann, kan dette vise seg å være galt.

Hoderulling

Lederen for HPs interne granskning og selskapets styreformann Patricia Dunn har allerede måttet trekke seg som et resultat av overvåkings-skandalen. Nå gjenstår det å se om flere hoder vil rulle etter de nye avsløringene.

Kilde:
News.com