Hopp til navigasjon Hopp til innhold
cover-facebook

Facebook vil gi deg jobb

Satser på programvare – vil skaffe brukerne jobb, penger og underholdning.

Mange har spådd Facebook nord og ned og kalt tjenesten for fjorårets hype. For når du er ferdig med å samle venner og sjekke bildene til hverandre, hva da?

Kommersielle applikasjoner

Nå presenterer Facebook sin strategi for fremtiden. Tanken er at kommersielle applikasjoner skal skaffe skaperne et levebrød, og utvide opplevelsen for brukerne.

Blant applikasjonene som allerede er i beta, er blant annet:

Lending Club, der Facebook-medlemmer kan søke om lån – fra andre Facebook-medlemmer. Långiverne vil plassere sine overskuddsmidler som innskudd i en bank, som så formidler lånene videre.

Jangl vil la Facebook-brukerne snakke sammen uten å måtte oppgi egne telefonnumre.

Uber er et selskap som utvikler mediespillere. De vil videreutvikle sin eksisterende applikasjon så brukere kan dele spillelister med hverandre.

Jobster vil la sine kunder søke etter potensielle arbeidstakere på Facebook, ved å systematisere informasjon om kvalifikasjoner, arbeidserfaring og geografisk oppholdssted.

Terralever jobber med applikasjonen stuffCloud, der Facebook-brukerne kan liste opp sine favorittprodukter i forskjellige kategorier og anbefale dem til hverandre.

Bunchball vil la brukerne dele invitasjoner til online-spill.

Channels.com har en gadget som automatisk leverer klipp fra favoritt-TV-seriene du har listet opp på profilen din.

SideStep lar deg legge ut reiseruten din, slik at du kan koordinere og eventuelt møte andre Facebook-venner på turen.

FlipTrack lar deg lage musikkvidoer ved å sette sammen egne bilder og videoer med deres database med profesjonelt materiale. Konkurranser vil avvikles jevnlig.

Viagogo er svartebørshaienes drøm: Her kan Facebook-brukerne kunne kjøpe og videreselge billetter til konserter og sportsbegivenheter.

Suksessen til alle disse applikasjonene avhenger i stor grad av hvor stor tillit Facebook-brukerne har til hverandre – og til konseptet. Om eksperimentet blir vellykket eller katastrofalt, eller et sted midt i mellom, gjenstår å se.

Kilde:

Beta News

Stikkord: internett