Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Det er ikke enighet om det er snakk om en Xbox eller en Xbox 360. Her er en modifisert Xbox avbildet.

Mener Xbox skapte dødsbrann

Microsoft og Wal-Mart saksøkes etter at baby døde i brann.

I følge saksøkerne skapte en overopphetet Xbox 360 en brann som drepte deres sønn.

For varm

Konsollen ble kjøpt på Wal-Mart og foreldrene krever nå minst 300 000 kroner i erstatning for brannen som startet i desember 2004 og drepte deres sønn. Xbox 360 ble ikke lansert før i 2005, så det er noe usikkert hvilken Xbox det er snakk om.

«Brannens årsak er direkte koblet til til overopphetingen av konsollens strømforsyning og kabling», står det å lese i søksmålet. Circuit City, Microsoft og Wal-Mart står som tiltalte i saken.

Ikke første gang

Også i 2005 ble konsollen utpekt som synderen etter en brann i England. En kvinne ble reddet fra brannen i siste liten. I februar 2005 trakk Microsoft tilbake mer enn 14 millioner Xbox-strømkabler, grunnet brannfare.

«Microsoft fikk nettopp vite om den tragiske ulykken som skjedde i desember 2004. Vår sympati er med familien. Men vi vet ikke om noen bevis som beviser at det var Xboxen som startet brannen.
I tillegg forteller saksøker spesifikt at det var en Xbox 360 som var involvert, men denne versjonen av produktet var ikke i handelen på dette tidspunktet», skrev en Microsoft talsmann i en epost i februar 2005.

Kilde:
InformationWeek

Stikkord: Maskinvare, Microsoft, xbox