Det er ikke enighet om det er snakk om en Xbox eller en Xbox 360. Her er en modifisert Xbox avbildet.

Annonse


Mener Xbox skapte dødsbrann

I følge saksøkerne skapte en overopphetet Xbox 360 en brann som drepte deres sønn.

For varm

Konsollen ble kjøpt på Wal-Mart og foreldrene krever nå minst 300 000 kroner i erstatning for brannen som startet i desember 2004 og drepte deres sønn. Xbox 360 ble ikke lansert før i 2005, så det er noe usikkert hvilken Xbox det er snakk om.

«Brannens årsak er direkte koblet til til overopphetingen av konsollens strømforsyning og kabling», står det å lese i søksmålet. Circuit City, Microsoft og Wal-Mart står som tiltalte i saken.

Ikke første gang

Også i 2005 ble konsollen utpekt som synderen etter en brann i England. En kvinne ble reddet fra brannen i siste liten. I februar 2005 trakk Microsoft tilbake mer enn 14 millioner Xbox-strømkabler, grunnet brannfare.

Annonse


«Microsoft fikk nettopp vite om den tragiske ulykken som skjedde i desember 2004. Vår sympati er med familien. Men vi vet ikke om noen bevis som beviser at det var Xboxen som startet brannen.
I tillegg forteller saksøker spesifikt at det var en Xbox 360 som var involvert, men denne versjonen av produktet var ikke i handelen på dette tidspunktet», skrev en Microsoft talsmann i en epost i februar 2005.

Kilde:
InformationWeek

Annonse