Hopp til navigasjon Hopp til innhold
2298417[1]

Slik blir neste Windows

Radikale forandringer for å utnytte neste generasjons brikkesett.

Ty Carlson, direktør for tekniske strategier hos Microsoft, tror fremtidens Windowsversjoner vil være radikalt annerledes, først og fremst for å utnytte mulighetene som ligger i neste generasjons flerkjerneprosessorer.

Åtte kjerner på vei

Frem til for få år siden ble de fleste applikasjoner bygget med tanke på én prosessor. Jo høyere klokkehastighet på prosessoren, desto raskere applikasjoner.

Allerede i dag kan man imidlertid få kjøpt firekjerners prosessorer fra Intel, og AMD er på vei med en tilsvarende løsning. Det gjør at fokuset er flyttet fra serieprosessering til parallell prosessering.

Fremtidens utfordringer

Carlson tror vi i fremtiden kan få datamaskiner med 8, 16 og 64 kjerner. Foreløpig har verken Intel eller AMD bekreftet planer for mer enn åtte kjerner, men Intel har allerede demonstrert hvordan en 80-kjerners prosessor vil fungere.

Utfordringen for Microsoft spesielt og applikasjonsprogrammerere generelt, vil bli å dyrke frem programmerere og programmeringsrutiner som får maksimalt ut av den nye flerkjerneteknologien. Windows Vista er designet for å utnytte flerkjerneteknologien, men har ikke støtte for prosessorer med 16 kjerner.

Kilde:
News.com

Stikkord: amd, intel, vista, windows