Hopp til navigasjon Hopp til innhold
hd_dvd_n_blu-ray_stacked_60pc

Nytt skritt for HD-formatene

Begge formatene blir snart overskrivbare, melder Ritek.

Det taiwanske firmaet Ritek har nå planer om å begynne med masseproduksjon av overskrivbare versjoner av både Blu-ray- og HD DVD-plater. Produksjonen vil være i gang det tredje kvartalet i år, og vil være et lite, men viktig steg for å få ned prisene til begge formatene.

Spår priskrig

Det er bare en håndfull taiwanske selskap som dominerer masseproduksjonen innenfor plateteknologi. Når de først begynner å produsere HD-platene vil det gå fort, og det vil bli full priskrig mellom dem for å bli det mestselgende selskapet. I det lange løp vil dette være svært gunstig for forbrukerne.

Prisene vil imidlertid begynne på et ganske høyt nivå, med en utsalgspris på omtrent 10 dollar per stykk (ca 62 kroner), forteller Eric Ai, representant for Ritek. Prisene vil nok først begynne å synke når andre selskaper fatter interesse for produksjonen, og begynner å konkurrere med Ritek.

Stor Kapasitet

Hver single-layer Blu-ray-plate vil ha en kapasitet på 25 GB. HD DVD-platene vil ha rundt 20GB. Til sammenlikning har en DVD i dag omtrent 4,7GB.

Kilde:
Computerworld