Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Denne konsollen er i ferd med å råtne på rot, skal vi tro lederen i ett av selskapene som leverer spill til Nintendos plattformer. (Ill.: ITavisen/Thomas Marynowski)

Nintendo tror på stor økning

Selskapet tror de skal klare å selge 35 millioner Wii innen 2012, bare i USA.

George Harrison i Nintendo er overrasket over den store etterspørselen, og tror nå at selskapet skal klare 35 millioner solgte Wii i USA innen 2012.

35 millioner solgte i USA

Harrison tror at innen 2012 er det solgt 35 millioner Wii, og det bare i USA. Man skal ikke se bort i fra at spådommen hans slår til. I de siste fire månedene har Nintendo Wii solgt bedre enn både Playstation 3 og Xbox 360.

Øker produksjonen

I et nytt intervju avslører Harrison at selskapet ikke hadde trodd at de skulle være i en så god posisjon.
– Etterspørselen er mye større en vi hadde regnet med. For ett år siden trodde ingen vi skulle være i denne posisjonen, forteller Harrison til Bloomberg.

Harrison forteller også at Nintendo øker produksjonen i Kina for å møte etterspørselen.

– For optimistisk

Analytikere tror Harrison er alt for optimistiske i sine anslag. – 35 millioner solgte er litt for optimistisk akkurat nå da konsollen sikter seg inn på mannen i gata. I USA er det mange hardcore gamere, sier Etsuko Tamura i analysebyrået Mizuho Investors Securities Co.

Ingen prisreduksjon

Selskapet har ikke planlagt priskutt eller oppgradering av maskinvaren i konsollen. Grafikk og maskinvare har aldri vært et problem for Nintendo. De klarer likevel å tiltrekke seg mannen i gata.

Kilde:
DailyTech

Stikkord: Microsoft, nintendo, sony