Hopp til navigasjon Hopp til innhold
GOD STEMNING: Gates og Jobs avbildet på en tidligere D-konferanse. Stemningen ser det ikke ut til å være noe i veien med. (Ill.: www.trappedbydogma.com)

Historisk møte mellom Gates og Jobs

Gamle erkefiender møtes offentlig for første gang.

De er giganter i IT-verdenen, og står for to diametralt forskjellige forretningsfilosofier. Likevel har Steve Jobs og Bill Gates aldri møtt hverandre til en offentlig debatt.

Spørres ut av teknologisjefer

De sto på samme scene en gang i 1983, og Jobs takket Gates i en berømt telefonsamtale for å ha reddet Apple i en spesielt vanskelig tid for selskapet. Nå møtes de igjen.

I forbindelse med konferansen D – all things Digital skal Jobs og Gates neste onsdag delta i et 75 minutter langt fellesintervju foran en forsamling av teknologisjefer.

Surfer på iPod-suksessen

Dette skjer på et tidspunkt der de to gamle rivalene er på vei i svært forskjellige retninger, og selskapene deres står foran store utfordringer.

Mens Steve Jobs jobber som aldri før, og har klart å løfte Apple ut av de enorme problemene selskapet befant seg i, er Bill Gates i ferd med å trekke seg ut til fordel for veldedighetsarbeid.

Gates redder verden

Samtidig sliter Microsoft med misfornøyde kunder og aggressive konkurrenter som Google, mens Apple har lyktes i å endre måten folk lytter til og kjøper musikk på.

Bill Gates har vendt sin oppmerksomhet mot verdens fattige land, og bruker mye tid på The Bill and Melinda Gates Foundation. Nylig klarte han også å overtale suksessinvestoren Warren Buffett til å testamentere mesteparten av sin milliardformue til stiftelsen.

Kilde:
Marketwatch