Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Snart får du rocke til enda flere sanger, denne gangen med trådløse gitarer. Dette bildet er fra Guitar Hero II.

Guitar Hero III-sanger avslørt

Til høsten får vi rocke med blant annet Tenacious D.

De to første spillene i Guitar Hero-serien har vært suksesser, og begge ble produsert av selskapet Harmonix. Etter at Activision gikk inn som utgiver, ble det annonsert en 80-tallsversjon som kommer denne sommeren, kalt Guitar Hero Encore: Rocks the 80s (kun til PS2). Senere i høst kommer det en ny, fullverdig oppfølger til alle nestegenerasjonskonsoller (også Wii!) og PS2. Riktignok er ikke det offisielle navnet Guitar Hero III, men det er bare logisk å kalle spillet for dette.

Det er for øvrig Tony Hawk-utvikleren Neversoft som nå står bak spillet, etter at de originale utviklerne Harmonix inngikk allianse med EA og MTV om å utvikle bandsimulatoren Rock Band. Som også kommer til høsten.

Grunsj-rock og gamle slagere

Det har fortsatt ikke kommet noen komplett liste over sanger i GHIII, men her er i hvert fall en liten smakebit på hva vi har i vente:

Orginale opptak:
«Cult of Personality» av Living Colour
«Paint It Black» av the Rolling Stones
«Cherub Rock» av Smashing Pumpkins
«Sabotage» av Beastie Boys
«The Metal» av Tenacious D
«My Name Is Jonas» av Weezer
«Knights of Cydonia» av Muse

Cover-låter:
«Rock And Roll All Nite» av Kiss
«School’s Out» av Alice Cooper
«Slow Ride» av Foghat
«Barracuda» av Heart

Nye kontroller og wii-lansering

Det har også blitt kjent at spillet vil få to nye kontrollere – En Gibson Les Paul-gitar til Xbox 360-, PS3- og Wii-konsollene, og en Gibson Kramer Guitar til Playstation 2. Begge kontrollene vil være trådløse.

Det nye spillet vil også inkludere en rekke nye funksjoner, som for eksempel en utvidet online-tjeneste som gjør det mulig å spille mot spillere verden over. Guitar Hero III vil komme allerede denne høsten.