REKLAME:  Slik ser søkeresultatet ditt ut hvis du er Dell-kunde med ferdiginstallert Google toolbar.

Annonse


– Google er spionvare

For omtrent et år siden inngikk Google og Dell en avtale om å levere alle nye Dell-PC-er med ferdiginstallert Google Toolbar.

For Google betyr dette at man får spredd produktene sine, og dermed dominansen i annonsemarkedet. For Dell betyr det kjærkomne ekstrainntekter i en bransje der marginene er små.

Mer annonser for Dell-brukere

Nå anklages partnerne for å putte mer annonser på Dell-kundenes resultatsider, og for å gjøre det svært vanskelig for kundene å skru dette av.

Dersom du skriver feil url-adresse i nettleserens adressevindu, blir du typisk ledet til den søkesiden du har satt som standard. Er du en Dell-bruker med ferdig installert Google verktøylinje, vil siden være fylt av reklame til nedenfor bretten. Dette er ikke tilfellet med vanlige Google resultatsider.

Annonse


Advarer mot verktøylinjer

Dette problemet blir du heller ikke kvitt dersom du bare avinstallerer verktøylinjen. I tillegg må du avinstallere et lite program som heter Browser Error Adress Redirector.

Brukere advares også mot verktøylinjer generelt, da disse brukes for å hente informasjon om alt du surfer på. Dette gjør at selskapene i neste omgang kan ta seg bedre betalt og selge flere annonser basert på din nettadferd.

Kilde:

Open DNS