Hopp til navigasjon Hopp til innhold
MEKTIG: Microsofts Steve Ballmer er en omstridt toppleder, men Microsoft avviser at han bruker uredelige forretningsmetoder.

Microsoft med spionsoftware

Skal analysere din internettbruk for å finne informasjon om deg.

Nå har Microsoft funnet opp en ny måte å holde orden på sine brukere. Denne gangen skal de analysere alt du gjør på nettet, for å så komme med nøyaktige antagelser om navn, alder, kjønn og til og med hvor du befinner deg. Microsoft sier det er for å verne brukerne om farene ved å dele ut personlig informasjon på nettet.

-Kan tolke mye ut av søkene

En av Microsofts softwareingeniører ved deres forskningslab i Beijing, sier man kan se et klart mønster mellom søkeord og blant annet kjønn.

– For eksempel søker 74 prosent av kvinner etter helse og medisinsk informasjon, mens det bare er 58 prosent menn som gjør det samme, forteller softwareingeniøren Jian Hu.

Analyserer søkemønster

Programmet skal kunne ta i bruk et nytt cookie-program som angivelig skal registrere alle sider du er inne på, og analysere ditt søkemønster. Hittils kan programmet bare gjette alder og kjønn, men de jobber nå med å klare å finne ut arbeidsstilling, utdanning og muligens også stedsplass.

Kilder:
Slashdot
The Inquirer