Slik så Vuze ut da de først begynte å tilby egne video-torrents.

Annonse


Gratis, lovlig HD-film fra Azureus

De fleste som har prøvd seg på P2P-nedlasting har sannsynligvis vært borti programmet Azureus. Brukervennlighet har vært et stikkord for torrentprogrammet, og populariteten har økt hver dag de siste tre årene. Dessverre har det meste av Azureus sin trafikk vært i form av piratkopiert materiale. Nå vil Azureus imidlertid endre ryktet de har fått, og lanserer tjenesten Vuze.

Transformers i 1080p

I motsetning til YouTube og Joost satser Vuze på å gi brukerne utrolig bildekvalitet, fremfor muligheten å kunne vise videoene onine. Her snakker vi videoklipp i full HD-oppløsning, og det blir ikke noen små filer av det. En liten filmsnutt fra den kommende Hollywoodfilmen Transformers i full HD-oppløsning legger beslag på nesten 180MB, så skal du laste ned mye, må du kanskje forberede deg på å oppgradere harddisken.

Alle videoklippene er imidlertid ikke i HD-oppløsning, selv om Vuze oppfordrer alle som laster opp å kun spre videoer med god kvalitet.

Fortsatt i Beta

Vuze er foreløpig bare en beta, men det funker utmerket allikevel. Designet er som en blanding mellom Windows Mediaplayers mørke farger og Joosts grensesnitt, og er svært brukervennlig.

Annonse


I motsetning til tidligere torrentnedlasting, er alt integrert i Vuze, bortsett fra støtte for avspilling. Standardprogrammet for videofiler blir derfor brukt for å spille av filene (i vårt tilfelle VLC media player).

Må betale for noen videoer

Utvalget er fortsatt ikke det største på Vuze, men vi får håpe flere vil vise interesse for tjenesten. I skrivende stund har 14 selskaper begynt å publisere innhold på Azureus-tjenesten, men kun 7 av dem er tilgjengelige for oss i Norge. Disse videoene kan enten lastes ned, eller leies, for et par dollar stykk. I tillegg er det mange artister som publiserer sine verk gjennom Vuze.

Last ned vuze her.

Les mer på vår søsterpublikasjon Dinside Data.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse