Tintin vil snart bli presentert i 3D.

Annonse


Tegneseriehelt i 3D

Filmskapere har alltid jobbet for å gjøre filmene sine mer realistiske. Først kom fargevisning og revolusjonerte filmene, og nå har vi HD-oppløsning som skal gjøre bildene så ekte som mulig. Allikevel har de aldri klart å få publikum til å glemme at de ser på et lerret, men dette vil de gjøre noe med nå.

U2 og Tintin i 3D

For deg som husker de gamle røde og grønne 3D-brillene kan glede seg over at den nye teknologien vil tillate noe langt tøffere enn før. Nå skal man kun trenge å ha på seg et par briller som ligner på solbriller, og dermed slippe mye av det ubehaget man irriterte seg over i gamle dager.

Det irske bandet U2 har allerede slengt seg på den nye teknologien, og en konsertvideo av dem i 3D ble vist fram på filmfestivalen i Cannes. I tillegg har Steven Spielberg og Peter Jackson nettopp sagt ja til å regissere og produsere en trilogi om den belgiske tegneseriehelten Tintin som skal produseres for 3D-visning.

Kinosalene ikke klare

Et lite problem med 3D-filmene er teknologikravet. Kinosalene må være utstyrt med digitale projektorer, noe bare 2 300 av de 37 000 amerikanske kinoene er. Håpet blant produsentene er allikevel stort, og blant annet Dream Works Animation har sagt at fra og med 2009 vil filmene deres komme i 3D.

Kilde:
New York Times

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse