Kommer denne maskinen i splitter ny utgave tirsdag?

Annonse


– Nytt iMac-design i juni

Mac-ryktebørsen er aldri stille. Knapt noe merke eller produkt er så mye utsatt for spekulasjoner, falske produktbilder og ville fantasier.

Likevel spisser vi ører når MacRumours.com mener å vite noe.

Denne gangen «vet» de at Apple i slutten av juni vil slippe en helt ny serie med iMac-maskiner, med et radikalt annerledes design enn dagens.

Tre utgaver hittil

iMac debuterte i 1998 med all innmaten innebygd i en dråpeformet CRT-skerm, og ble starten på en revitalisering av Apple. I 2002 kom den karakteristiske «lampemodellen», der en LCD-skjerm var montert på leddstang med forbindelse til elektronikken i en rund base.

Annonse


I 2005 kom den modellen vi kjenner i dag. Som i ur-modellen er alt innebygd i skjermen, men nå var den montert på et bordstativ.

– Vil forbløffe

Hvordan en eventuell 2007-modell kommer til å se ut, er det ingen som vet. Men i følge MacRumours dreier det seg om et radikalt brudd med dagens utseende. Nettstedet siterer en anonym Apple-kilde slik:
Et slående nytt industridesign som tar mål av seg til å forbløffe både konkurrenter og tilskuere.

Enmdringen skal imidlertid ikke gjelde 17-tommersutgaven, som i følge nettstedet inntil videre blir beholdt i det gamle designet. Det er med andre ord 20 og 24-tommeren som får nye klær.

Det skal ikke være snakk om store tekniske endringer i maskinene.

Annonse