Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Sjefsforsker Geoffrey Woolfe i Xerox innovasjonsteam har ledet utviklingen av farge-stemmestyring en. (Ill.: Foto: Xerox)

– Litt mer gult, takk!

Snart kan du snakke til Photoshop.

Det amerikanske storselskapet Xerox er kjent for mer enn kopimaskiner. Uten dem hadde vi verken hatt Windows eller Mac OS, og de har gjennom årene kommet med en lang rekke oppfinnelser .

Tidlig stadium

Nå har selskapet utviklet et system for styring av farger via stemmebruk. Med andre ord kan du snakke til Photoshop framfor å velge fargevalører, kontrast etc. med musa.

Teknologien er foreløpig i startgropa, og det vil nok gå noen år før den blir tilgjengelig for deg og meg.

Unngå musearm

Selskapet har likevel stor tro på at oppfinnelsen kommer til å bli en suksess innen grafisk industri, der folk bruker mye tid (ofte så mye tid at de får musearm) på å finjustere farger i bilder.

– I kontormiljøer er det mange som vet hvordan de vil ha fargene, men som ikke aner hvordan de skal få det til. Oppfinnelsen går ut på at ikke-eksperter kan justere fargene ved hjelp av helt vanlig språk, uten å måtte bruke avanserte programmer for bildebehandling eller design. Man trenger altså ikke å være dataekspert for å gjøre himmelen dypere blå eller legge til litt gult i en solnedgang, sier Jens Petter Ørjansen, administrerende direktør i Xerox Norge.

Kilde:
Xerox Norge (pressemelding)

Stikkord: grafikk, programvare