Hopp til navigasjon Hopp til innhold
facebook (Ill.: Facebook.com)

– Facebook blir kjøpesenter

Facebook holder foreløpig tett om hva de kommer med torsdag. Men alt tyder på at nettsamfunnet nå åpnes for kommers.

Spekulasjonene går høyt om hva det populære nettsamfunnet der over 130 000 nordmenn nå har meldt seg inn, har i ermet.

Får tilgang til anbefalinger

Den vanligvis godt informerte næringslivsavisa Wall Street Journal spekulerer i at Facebook nå vil slippe inn tredjeparts selskaper med teknologi og tjenester.

Dermed kan det tenkes at Facebook kan komme til å tilby musikk, film eller andre varer og tjenester fra ulike kommersielle selskaper til sine brukere.

I følge avisa skal dette skje gjennom anbefalingsfunksjonene i Facebook, der eksterne firmaer gis tilgang til vennekretser og grupper med interesser som samsvarer med ulike varer som tilbys.

Mister dyden?

Dermed mister trolig Facebook «dyden» sin – om den noen sinne eksisterte. Uansatt har nettsamfunnet opptil nå vært preget av brukerne selv mer enn kommersielle interesser og ivrige selgere.

Selv om alt dette foreløpig er spekulasjoner, er det i hvert fall en ting som er sikkert. I invitasjonen til pressekonferansen står det at Facebook vil åpne sin plattform for utenforstående utviklere, slik at også hvem som helst kan lage applikasjoner og tjenester til Facebook-systemet.

Dette har de til en viss grad gjort allerede, men det er ventet at de nå vil åpne ytterligere. De fleste tror også at Facebook vil annonsere et sett av faste partnere som skal få lov å prege sidene.

Kilder:
Wall Street Journal
News.com

Stikkord: facebook, internett