Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Microsoft prøver alltid å overgå noen andre på et eller annet punkt. Denne gangen skal de overgå både Flash og Yahoos Pipes. (Ill.: Microsoft)

Microsoft med ny webtjeneste

Den heter Popfly, og skal ta i bruk deres nye webverktøy Silverlight.

For en måned siden fortalte Microsoft at de ville lansere Silverlight, en kommende konkurrent til Adobes Flash. Mange lurte på hva som var så spesielt med det, og på fredag besvarte Microsoft med å vise fram deres kommende webtjeneste Popfly.

Samler alt på et sted

De har fortsatt ikke kommet med å så veldig mye informasjon om tjenesten, men sier den vil ligne på Yahoos Pipes. Man vil kunne lage en community-side med innhold fra ulike andre nettsteder, alt samlet på ett sted.

Popfly vil åpne opp for innhold fra en rekke nettsteder, blant annet Flickr, Live Spaces og Virtual Earth.

Block for block

Selvfølgelig sier Microsoft at deres tjeneste vil være langt mer brukervennlig enn det Yahoo har å by på. Brukere trenger ikke å ha så mye teknisk erfaring, og alt skal kunne snekres sammen i webleseren.

Ved å bruke det Microsoft kaller ”blocks”, eller byggesteiner hvis du vil, kan brukeren komponere en webside bestående av akkurat det man vil ha der.

Foreløpig er Popfly i en tidlig alpha-testing, og blir testet av en spesielt utvalgt gruppe. Microsoft har ikke oppgitt noen lanseringsdato.

Kilde
IDG

Stikkord: Microsoft, silverlight