Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Denne brikken fra Infineon kan bli redningen for hotellenes fasttelefon. (Ill.: Infineon Industries)

Brikke skal kvele IP-telefoni

Hoteller og mobilselskaper har sett seg lei på at folk ringer gratis gjennom Internett. Nå kommer brikken som stopper IP-telefonien.

Den tyske brikkeprodusenten Infineon har utviklet et system som filtrerer IP-pakkker i trådløse nett.

Forvrengt stemme

Musikk og video slipper igjennom, mens den telefonsamtaler blir stoppet. Om du prøver å snakke, blir både din og samtalepartnerens stemme så forvrengt at du knapt forstår hva som sies.

Den nye brikken er ment for å stoppe tjenester som Skype, som lar folk ringe gratis via PC og nett, for eksempel fra et hotell eller en flyplass der det finnes trådløs nett.

Fasstelefonen står urørt

Hotellindustrien tjente lenge svært godt på at folk ringer fra hotellrommets svinedyre fasttelefon. De siste åra har inntektene blitt redusert til et minimum. Dels på grunn av at folk bruker medbrakt mobiltelefon, men også fordi stadig flere ringer via PCen og Internettforbindelsen fra hotellet.

Dette ønsker nå deler av hotellindustrien å få en slutt på. Flere store kjeder skal ha uttrykt interesse for Infineons nye brikke, som filtrerer ut VoIP (Voice over Internet)-samtaler fra annen datatrafikk.

Griske mobilselskaper

Også mobilselskapene er bekymret over utviklingen. De tjener inntil videre (nye EU-regler kan sette en stopper for det i Europa) store penger på såkalt «roaming», at folk ringer med sin medbrakte mobil på tvers av landegrensene med høye takster.

Det finnes også systemer som gjør deg i stand til å bruke mobilen som IP-telefon, enten via telefoner med innebygd WiFi eller via mobilt bredband (3G/UMTS). Klarer mobilselskapene å hindre dette, kan de sette en effektiv stopper for at mobilbrukerne hopper bukk over de skyhøye regningene som ofte kommer etter en utenlandstur.

Kilde:
HiFi News (papir)

Stikkord: Mobil