Hopp til navigasjon Hopp til innhold
iPhone kan komme til å koste amerikanske kunder rundt 18 000 for en 2-årig kontrakt. (Ill.: Foto: Apple)

Nekter for falsk e-post

E-posten om utsettelse av iPhone kom ikke fra Apple. Nå lurer alle på om det virkelig er så lett å sende melding til hele selskapet utenfra.

Onsdag denne uka mottok samtlige av Apples ansatte verden over en e-post der det sto at Apples kommende mobiltelefon iPhone var utsatt på ubestemt tid. I samme slengen ble det hevdet at også operativsystemet Leopard var utsatt.

Strengt forbudt

E-posten viste seg å være falsk, og Apple satte øyeblikkelig i gang gransking for å bringe på det rene om en av deres egne ansatte sto bak spøken.

Om så hadde vært tilfelle, hadde vedkommende ganske sikkert fått sparken på dagen. Det medfører også straffeansvar, og i noen tilfeller fengsel, å sende en slik e-post i USA.

Sendte til [email protected]?

Nå sier Apple at det ikke er en av deres egne ansatte som har sendt meldingen. I så fall står det bare en mulighet igjen: At en utenforstående har gjort det.

Mange spør seg nå hvordan det i så fall kunne skje, og om det virkelig er så lett å sende post utenfra til alle ansatte i et så stort selskap som Apple. Kanskje adressen rett og slett er [email protected]?

Kilde:
eWeek.com

Stikkord: Apple, iphone, mac, Mobil