Hopp til navigasjon Hopp til innhold
HENGES UT: Nintendo er nykommer på versting-lista. Det er ventet at selskapet snarlig vil ta grep for å rette på denne bulken i omdømmet. (Ill.: Nintendo)

Amerikanere spiller mer

Salget i spillbransjen har gått opp 20 prosent siden i fjor.

Nye salgstall fra april har dukket opp, og viser en stor økning for både spill, konsoller og andre spillartikler. Sammenliknet med april i fjor, har salget steget med 20 prosent. Mye takket være det utrolige salget av Nintendos Wii og den håndholdte DS.

Nedgang fra forige måned

Totalt har det blitt solgt spillrelaterte produkter for 839 millioner dollar, sammenliknet med 699 millioner dollar i april 2006. Selv om dette er høye tall, er det allikevel en nedgang fra forige måned, hvor salget nådde 1 milliard-merket, med hele 1,1 milliarder dollar.

Nintendo er den mestselgende konsollen, fjerde måned på rad. Det ble solgt 360 000 Wii-konsoller, som slår både PS3 og Xbox 360 sammenlagt. Xbox 360 hadde 174 000 solgte enheter, noe de selv sier er et svært høyt tall for å være i April. Playstation 3 må nøye seg med 82 000 solgte konsoller, noe Sony tror skyldes for få ekslusive titler og få oppdateringer.

Dette er imidlertid kun amerikanske tall, og kan derfor variere stort fra salgene vi har i Europa.

Yahoo news