Elefantene er i ferd å dø ut, og IFAW skylder på eBay.

Annonse


eBay-salg dreper elefanter

Verdens største pattedyr på land er raskt i ferd med å møte sin skaper hvis dagens tilstand fortsetter. International Fund for Animal Welfare (IFAW) kjemper en endeløs kamp mot snikskytere som dreper de utrydningstruede elefantene. Saken blir ikke bedre av at brukere av eBay selger elfenben-gjenstander gjennom det populære nettstedet.

Steng markedet – redd dyra

IFAW har gjennomført en undersøkelse i Storbritannia, Australia, Kina, Tyskland, Nederland, Frankrike, Canada og USA, og har totalt funnet over 2200 elfenbensartikler listet opp på eBays webside. 90 prosent av disse bryter mot eBays egen policy.

De internasjonale lovene for salg av elfenben varierer fra land til land, men i følge IFAW er det ulovlig i de aller fleste land å selge elfenben, så lenge de ikke er antikke og selges sammen med et aldersbevis.

IFAW sier den eneste måten å beskytte elefantene fra snikskytere er å stenge markedet hvor ulovlige elfenben enkelt kan selges og kamufleres som antikke gjenstander.

Annonse


– Bør ta ansvar

– Som verdens største online butikkvindu, har eBay et spesielt ansvar. De bør være et forbilde for alle andre, og forby salg av elfenben på sidene deres, sier Robbie Marsland, sjef for IFAWs kontor i England.

Kilde:
Reuters

Annonse