Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Og kopiere filer i Vista viser seg ofte å ta mye lengre tid enn i Windows XP.

Vista-filkopiering fortsatt tregt

Microsoft har enda ikke gjort Vista kjappere til å behandle filer.

Mange har lenge kritisert Microsoft for treg sletting, kopiering og flytting av filer i Windows Vista. Microsoft har enda ikke gjort noe med problemet.

Står stille

Vista-brukere opplever ofte at filbehandlingen tar vesentlig mye lengre tid enn det burde gjøre. Windows XP har ikke problemet, og gjør bare folks motvillighet til å migrere til Vista enda større, ihvertfall for de som kjenner til problemet.

Brukere av Microsofts Technet-forum har flere dokumenterte eksempler på treg Vista-kopiering.

Det er ikke bare Vista som har problemer med kopiering. Microsofts nyeste serveroperativsystem Windows 2003 brukte fire timer på å kopiere 3.8GB til Sony Vaio med 2GB RAM. Til forskjell brukte XP kun noen få minutter.

Kalkulerer

En av tingene som gjør Vista-kopieringen så treg er at operativsystemet bruker unødvendig lang tid på å kalkulere hvor lang tid det tar å kopiere filen eller filene. Problemet er verst når man skal slette noe over et nettverk, men forekommer også lokalt på datamaskinen.

Andre har testet med å kjøre Windows XP som en virtuell maskin i Windows Vista. Det tok tester åtte sekunder å slette 23GB på den virtuelle XP-installasjonen. Til sammenligning brukte Vista mer enn 25 minutter på samme maskin.

Det er ikke lett å få konkrete svar fra datagiganten. Det eneste selskapet vil fortelle er at de jobber med å løse problemet. Det kan nok tenkes Vista-brukere må smøre seg med tålmodighet og vente på Service Pack 1.

Kilde:
TheRegister

Stikkord: Microsoft, vista, windows