Hopp til navigasjon Hopp til innhold
FAVORITT: Nikon D80 er DinSide-anmeldernes favoritt i speilreflekskategorien. (Ill.: DinSide)

De beste digitalkameraene

Nytt fotoapparat til sommerferien? Vi guider deg gjennom digital-jungelen.

Noen og enhver kan bli forvirret når man skal orientere seg i utbudet av digitale kameraer på markedet. Først og fremst må man klargjøre sine egne behov: Speilrefleks, ultrazoom eller kompakt – hva passer ditt behov best?

Guider deg i jungelen

Et utall leverandører produserer etter hvert digitalkameraer for det norske markedet. Kameraene blir stadig mer avanserte, og vi har lært at en piksel ikke bare er en piksel. Hva legger man til grunn når man skal velge? Mens brukervennlighet er viktigst for noen, vil tilvalgsmuligheter og mulighet for manuelle innstillinger være viktig for andre.

Våre kompetente kolleger i DinSide Data har testet det som er av digitalkameraer på markedet, og kommet fram til en anbefaling:

Veteranene er best på speilrefleks

I klassen speilrefleks anbefaler DinSide Data enten Nikon D80, Canon EOS 400D eller Nikon D40. Hva du skal velge her avhenger blant annet av størrelsen på lommeboka.

Når det gjelder ultrazoom-kameraer, kan du lese DinSides test med terningkast. Også her kommer Canon godt ut med sin PowerShot S3 IS, men også Panasonic får hederlig omtale for sin Lumix DMC-FZ8.

Beste kompaktkameraer

Når det gjelder kompaktkameraer, var det to kameraer som oppnådde terningkast seks hos DinSide i fjor. Fujifilm Finepix F30 tar de beste bildene og har best batterilevetid, mens Canon Digital Ixus anbefales dersom du vil ha et pek og klikk-kamera av den mest brukervennlige sorten.

Les mer om DinSides kameratester her.

Stikkord: digitalkamera