Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Det amerikanske militæret vil gi oss et nøytralt bilde av krigen gjennom YouTube.

Slåss mot terrorister på YouTube

Det amerikanske militæret har nå fått sin egen kanal på YouTube.

Bestående av 25 små klipp har nå det amerikanske militæret laget sin egen YouTube-kanal for å belyse Irak-krigen for verden. Her kan du se alt fra soldater som skyter mot gjemte snikskytere, til soldater som blåser opp fotballene til irakiske barn.

Har raskt blitt populær

I løpet av dens to måneders eksistens har YouTube-kanalen blitt svært populær, og ligger på 16. plass over flest abonnenter. I følge militæret selv har kanalen nettopp nådd 1 million visninger.

Selv om kanalen har skapt mye diskusjon på den populære videotjenesten til Google, sier Christoopher Garver, talsmann for de amerikanske styrkene i Irak, at omtrent 90 prosent av seerne støtter deres initiativ.

– Vi prøver ikke å sette soldatene våre i et spesielt lys. Vi vil vise hva som faktisk skjer der nede, og legger ut alt vi har, uten noen form for sensur. Den eneste grunnen vi skulle hatt for å unlate noe, er fordi det er for sterke scener. Da kan vi fjerne de, men ellers legger vi ut det meste, uansett om det kan tolkes positivt eller negativt, forteller Garver.

Motangrep mot terroristene

Videre forteller Garver at grunnen til at de startet YouTube-kanalen, var for å slå tilbake på terroristenes egen slagmark.

– Terrorister har lenge brukt internett for å spre falsk informasjon, og for å svekke troverdigheten vår. Med disse videoene vil vi vise hva som faktisk skjer der nede, sier Garver.

Meningene om dette prosjektet har vært flerfolding, og selv om mange har vært positive til amerikanernes vilje til å blottlegge seg, har noen fortsatt valgt å stille seg svært skeptiske. I kommentarfeltene finner man personer som sier amerikanerne driver med like mye propaganda som terroristene selv, men militæret selv hevder hardnakket de bare vil opplyse folket.

Kilde
BBC news