Hopp til navigasjon Hopp til innhold
UTVIDEDE MULIGHETER: Google kan mer enn å finne nettsider. (Ill.: Google)

Google vil redde deg

1 av 10 sider er infisert av spyware, sier Google. Nå vil de flagge alle farlige nettsteder.

Etter en undersøkelse gjort av Google har de nå konkludert med at omtrent hver tiende internettside kan være skadelig for din datamaskin. Dette fant de ut ved å søke igjennom 4,5 millioner internettsider, hvor de letet etter all form for skadelig oppførsel. Konklusjonen var ikke det de hadde håpet.

Mørke tall for nettsurfere

Omtrent 450 000 av de besøkte sidene inneholdt ondardet kode i en eller annen form, som for eksempel spyware, som installeres på PC-en uten brukerens viten. I tillegg markerte de 700 000 av sidene som potensielt farlige sider.

Som et motangrep mot nettets mørkere sider, skal Google begynne å markere alle de farlige sidene de har funnet. Akkurat hvordan de skal informere om farene er ikke bestemt, men sansynligvis vil de utvidde tjenesten de har i dag, hvor en informasjonsboks dukker opp hvis du er på vei inn på en usikker side.

Flest feil i Internett Explorer

De aller fleste ondartede kodene bruker hull i Microsofts Internet Explorer for å finne veien til brukerens datamaskin. De aller fleste av disse har kun vært irritasjonsmoment, da de har installert unødvendige programmer, verktøylinjer og bookmarks, men Google ser nå en trend som går mot noe verre.

Stadig oftere blir såkalte ”keyloggers” installert Disse registrer alle tastetrykk du tar for å registrere brukernavn og passord. I tillegg går noen så langt og tar over hele maskinen din, og bruker ressurser uten at du får gjort noe med det. Det er slik utnyttelse Google nå vil bekjempe, men de sier selv at det ikke vil bli en enkel kamp.

Kilde:
BBC News