STORT:  Greasemonkey lar deg skreddersy hvordan en nettside vises. Du er dog nødt til å bruke Firefox.

Annonse


Få maks ut av Facebook

Du leser tross alt ITavisen, så hvis du har blitt like hekta på Facebook som en del andre, kan du like gjerne være hekta med stil. Vi viser deg hvordan ved å gi deg en rask guide til de beste Facebook-applikasjonene:

Slutt på å glemme bursdager

Ved hjelp av Facebook Birthday Calendar kan du legge til alle dine venners bursdager i kalendere fra Apple, Google eller Mozilla.

Dermed er det slutt på å glemme bursdager til Facebook-vennene dine. Ulempen er selvfølgelig at du kan bli avslørt av de som har lagt inn bursdagen sin som 1. april 1937 når du gratulerer dem med 70-årsdagen og de egentlig fyller 23 om et halvt år.

Toolbar og gadget

Mange som lager tillegssapplikasjoner til Facebook lager tilleggsfunksjonalitet til enten Mozilla Firefox eller en av de utallige Google-applikasjonene. Du kan blant annet få en Facebook-verktøylinje til Firefox. Denne forteller deg om innkomne meldinger og forespørsler, og lar deg søke i Facebook uten å ha vinduet åpent.

Annonse


Facebook Google Gadget legger seg på din Google-hjemmeside, eller på skrivebordet ditt hvis du bruker Google Desktop. Her viser den blant annet antall venner, og inkomne venner og forepørsler. Ulempen er at den ikke oppdaterer automatisk.

Bilder uten klikk

Mozilla-tillegget Greasemonkey lar deg se alle bilder på Facebook i stort format, uten at du behøver å klikke på dem eller laste en ny side. Ved å holde musa over, kommer det store bildet opp i venstre hjørne.

Greasemonkey kjører små javascript som lar deg skreddersy hvordan en nettside vises i browseren din. En av de artigste funksjoneen vi fant, er den som omdanner Google-annonser til små haiku-dikt. Det kaller vi kultur i hverdagen.

Six degrees of separation

Lurer du på hvordan ting henger sammen her i verden? Eller hvor vennene dine kjenner hverandre fra? Da kan Interactive Friend Thing være noe for deg.

Når du er ferdig med det, kan du jo like gjerne kjøre splitt og hersk med en gang: Ved hjelp av Your Hottest Friend kan du måle hvem som er mest populær av vennene dine, og så er konkurransen i gang.

Har du fortsatt ikke funne din drømme-applikasjon? Da anbefaler vi at du titter på Facebook Developers. Her har man listet opp mange av de mest populære Facebook-applikasjonene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse