Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Neste gang du tar en taxi i New York kan du krysse fingrene for å få en taxi med touchscreen i baksetet.

Taxirevolusjon i New York

Nå vil taxiselskapene installere touch-skjermer i samtlige taxier i New York.

New York er en travel by som huser millioner av stressede mennesker. Hvert minutt teller, og alt skal optimaliseres for å øke produktivitet. Taxiselskapene i New York har nå startet et prøveprosjekt med touch-skjermer installert i taxiene sine, for å tilby kundene sine enda bedre service.

Scanner etter beste pub

Maskinen som installeres skal gjøre det mulig for kundene å betale med kort fra baksetet. I tillegg skal kundene også kunne søke etter nærmeste pub eller utested og lese anmeldelser om dem, for å vite hvor neste stopp vil bli. Et kart over byen og taxiens kjørerute vil også være tilgjengelig for kunden.

Selv med alle disse fordelene, er ikke alle fornøyde. Taxieierne er svært skeptiske til prøveordningen, og klager allerede om de 200 installerte systemene i New Yorks mange taxier. De mener systemet heller vil arbeide mot dem, da de føler de kan bli overvåket av sjefene, og miste kostbar arbeidstid hvis systemet noen gang skulle trenge reperasjon. Taxiselskapene har nå uttalt at de skal møtes for å diskutere en mulig lansering av systemet i alle 14 000 New York-taxier allerede 1. oktober.

En taxirevolusjon

– Dette er intet mindre enn en revolusjon og en evolusjon for taxiindustrien, sier Matthew W. Daus, talsmann for et av taxiselskapene. Han forklarer at det nye systemet vil gjøre hverdagen lettere for taxisjåførene også, ikke bare kunden.
– Ting som tidligere har blitt gjort manuelt, kan nå gjøres automatisk. Loggføring av startsted og endested blir nå gjort automatisk, og det samme med betalingen, forteller Daus.

Og det er nettopp denne loggføringen som gjør taxisjåførene urolige. De tror teknologien vil brukes av taxiselskapene for å holde et øye med dem. Taxiselskapene på sin side lover å aldri bruke teknologien for å finne informasjon uttover det som allerede finnes i dagens manuelle system, altså ting som start- og stoppsted.

Kilde:
Yahoo News