Hopp til navigasjon Hopp til innhold
TABLET: HP tror ikke lenger at Tablet-PC-ene skal ta over verden, men har ikke gitt opp formatet. (Ill.: HP)

Nytt og bærbart fra HP

LED, Santa Rosa-brikker og sikkerhet i alle ledd fra Norges største.

SE BILDER, PRISER OG SPESIFIKASJONER HER!

HP presenterte i dag sine nye bærbare PC-er, og ga et signal om hva det norske markedet kan forvente i løpet av sommeren og høsten.

70 prosent bærbart

I dag er ca. 70 prosent av alle PC-er som selges i Norge bærbare. PC-giganten Hewlett Packard er størst her til lands med en markedsandel på rundt 30 prosent.

Nå lanserer HP årets laptop-portefølje. Maskinene, som er delt inn i tre kategorier, er alle bygget rundt Intels nye Santa Rosa-prosessorer, som skal gi bedret ytelse og lengre batterilevetid i bærbare.

LED sparer batteri

Alle HPs bærbare vil også få LED-skjermer i stedet for LCD. Dette gjør det mulig å bygge skjermene tynnere, samtidig som maskinen bruker mindre batteri. Man får også kjøpt ekstrabatterier med ni eller tolv kjerner som kan festes utenpå PC-en.

SE BILDER, PRISER OG SPESIFIKASJONER HER!

HP deler inn sine bærbare i tre kategorier: Ultra lett, Balansert mobilitet og Ytelse. I Ultra lett-kategorien vil alle maskinene ha nummer som begynner på 2000. Her legges det vekt på mobilitet, og ingen av maskinene veier mer enn to kilo.

Sikkert for bedrifter

Maskiner i Balansert mobilitet-kategorien har serienummer som starter på 6000. Her finner du de bærbare som er et kompromiss mellom ytelse og mobilitet. Under Ytelse finner vi maskinene med 8000-nummer. Her snakker vi råskinn med svært god grafikkytelse. Særlig bærbare er de imidlertid ikke.

Når det gjelder bedriftsmarkedet har HP også satset tungt på sikkerhet. Her kan du totalkryptere harddisker, eller låse PC-en med smartkort eller fingeravtrykksleser. HP har imidlertid lagt vekt på at sikkerhetsløsningene også skal være enkle å administrere for selskapenes IT-avdelinger.

De fleste store laptop-produsentene i Norge annonserer i disse dager at deres maskiner får støtte for 3G. HP er i forhandlinger med de norske aktørene om å implementere denne teknologien, men vil ikke ha en løsning klar før til høsten.

SE BILDER, PRISER OG SPESIFIKASJONER HER!

Stikkord: Maskinvare, pc