Hopp til navigasjon Hopp til innhold
flagbig

– Canada er hovedkilden til piratfilm

Warner Bros. slutter med forhåndsvisninger i landet. De mener Canada er hovedkilden til all piratkopiering av film og skylder på manglende lover.

Kina og Russland er landene som oftest blir nevnt i sammenheng med utbredt piratkopiering. Warner Bros. mener det er Canada som er hovedkilden til pirat-film på nett.

– Dårlige lover

Filmselskapet skal ha funnet ut at de ferskeste piratfilmene kommer fra Canada og blir spredt fort rundt i resten av verden. De legger skylden på dårlige lover.

«Denne nye politikken er selskapets svar på manglende lover i Canada for å bekjempe den økende bruken av videokameraer og filmene som blir spredt rundt i verden grunnet dette.», forteller Warner Bros. i en pressemelding.

– Hovedkilden

Filmselskapet mener det er helt klare bevis på at piratkopiering har blitt ett stort økonomisk problem som er meget vanskelig å kontrollere.

«Canada har ikke tatt i bruk loven som gjør videoopptak ulovlig. De har heller ikke noen lov som gir dem myndighet til å konfiskere videoopptaksutstyr, følgene av dette er at Canada har blitt hovedkilden for verdens piratkopiering», forteller Warner Bros. i pressemeldingen.

Kilde:
BetaNews

Stikkord: fildeling