Hopp til navigasjon Hopp til innhold
TALLTULL: Information Week anklager Linden Labs for å jukse med tall. (Ill.: Foto: NOAA)

Second Life-tall er tull

Mener Linden Labs oppgir alt for høye brukertall for den virtuelle verdenen.

Linden Labs, selskapet bak den virtuelle verdenen Second Life, opplyser at prosjektet har over seks millioner medlemmer. Nå må selskapet tåle kritikk.

Reklamerer med millioner

Stadig flere virkelige selskaper etablerer virtuelle kontorer og investerer reelle penger i virtuelle Second Life. For å rettferdiggjøre dette, viser de kommersielle aktørene ofte til det enorme antallet brukere i Second Life.

Nå må Linden Labs tåle sterk kritikk, etter at forskjellige undersøkelser viser at det reelle antallet brukere antagelig er langt lavere enn de seks millionene Linden Labs opererer med.

En bruker – mange konti

Årsaken er at hver Second Life-konto ikke nødvendigvis representerer én bruker. Mange Second Life-brukere har forskjellige kontoer til forskjellige aktiviteter, og én bruker kan ha flere konti.

I tillegg er det viktig å skille mellom aktive brukere og folk som har registrert seg, men ikke vært aktive på lang tid. Andre brukere er bare svært sjelden innom tjenesten.

Vil ha bedre statistikk

Nå etterlyser kritikerne mer detaljert statistikk fra Linden Labs, og peker på at et nettsted med annonsører aldri kunne levert så unøyaktig trafikkstatistikk som Linden Labs.

Uavhengige beregninger viser at Second Life antagelig har i overkant av 300 000 aktive brukere. Dette er et tall som står i sterk kontrast til de millionene Second Life operer med i sin kommunikasjon utad.

Kilde:
Information Week

Stikkord: internett