Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Den kule Mac-brukeren (til høyre) i Apple-reklamen haler inn på den streite Windows-brukeren. (Ill.: Apple.com)

Mac-brukerne øker kraftig

Antallet Mac-brukere har doblet seg på åtte måneder.

Dette viser fersk statistikk fra selskapet WebSideStory , som følger utviklingen av operativsystemer og nettlesere som brukes på nettet.

Bare Windows-tall

I følge statistikken har antallet brukere av Apples operativsystem doblet seg på åtte måneder – fra tre til seks prosent. Tallene har i følge Computerworld ført til at Microsoft nå forlanger at statistikken for nettlesere bare skal omfatte Windows. Dette rett og slett fordi deres nettleser Internet Explorer ikke lenger lages for Mac OS.

Også i Norge

Bildet i Norge er trolig nokså likt. I mai i fjor ble bare 0,7 prosent av de besøkende på ITavisen registrert som Mac-brukere. I år er tallet 5,6 prosent. Dette i følge Gallup/Metrix, som foretar slike målinger for alle store nettsteder i Norge.

Salget av Mac-maskiner økte på verdensbasis med hele 36 prosent i forhold til samme kvartal i fjor. Til sammen ble det solgt over en og en halv million maskiner – langt de fleste av dem bærbare MacBooks.

Vista-fiasko forklaring?

Analytikerne har flere forklaringer på økningen i markedsandel. Mye skyldes det enorme salget av Apples mediespiller iPod. Og det er liten tvil om at Apples overgang til Intel-prosessor, slik at en Mac nå kan kjøre Windows uten problemer, er en medvirkende årsak.

Noen påstår også at Microsofts begrensende suksess med Windows Vista kan være en forklaring. Vista har ironisk nok adoptert mange av funksjonene og mye av utsendet i OS X.

Stikkord: mac