P1i

Annonse


Her er P990-oppfølgeren

Sony Ericssons P990 har siden lansering slitt med uferdig programvare, noe som har medført betydelig med hodebry for brukerne. Nå presenterer mobilgiganten oppfølgeren P1.

25 prosent mindre

Størrelse teller mer og mer, dette har Sony Ericsson tatt følgene av. P1 er 25 prosent mindre enn P990, men har likevel alle tenkelige funksjoner som kreves av business-kunder, i følge selskapet selv.

– P1 er ett kanonprodukt og jeg håper at vi kan forsterke vår posisjon i markedet. P1 klarer alt som kreves av en smarttelefon og vi har fått veldig positive tilbakemeldinger fra operatørerene, forteller Per Alksten, produktsjef hos SE.

P1 har integrert QWERTY-tastatur, men for å spare plass er to bokstaver plassert på hver tast. Skjermen er fremdeles trykkfølsom og støtter skriftgjenkjenning. Selve skjermen er 2.6-tommer stor. Operativsystemet er fremdeles Symbian med UIQ 3.0-grensesnittet. Det er lagt inn mye e-post-støtte, blant annet med BlackBerry Connect.

Annonse


Telefonen støtter naturligvis 3G, og også WLAN for rask oppkobling mot nettet, og det er lagt inn støtte for VoIP. Det følger også med Opera-nettleser. Dessverre støtter ikke telefonen EDGE.

Det innebygde kameraet har 3.2 megapiksel-oppløsning og kan scanne visittkort. Minnestørrelsen er 160 MB, og det følger med et 512 MB Memory Stick Micro-kort.

Ønsker å bli tredje størst i verden

SE er nå verdens fjerde største mobilprodusent. SE-sjef Miles Flint håper at Sony Ericsson skal bli verdens tredje største mobilprodusent, bak Nokia og Motorola.

P1 lanseres i tredje kvartal i år og prisen kommer til å ligge på rundt 5000 kroner uten abonnement.

I samme slengen lanserer produsenten også to designtelefoner (T650i og S500i), samt den rimelige T250i.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse