Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Facebook kan gi deg sparken

Norsk selskap truer Facebook-brukere med oppsigelse.

Facebook har eksplodert i Norge. Over 160 000 personer har registrert seg på tjenesten, og de aller fleste opererer med fullt navn.

Kan ende med sparken

Arve Paulsen er kommunikasjonsdirektør i Lindorff. Han har gitt medarbeiderne klar tale når det gjelder utstrakt bruk av Facebook på jobben.

Paulsen advarer også om at for mye Facebook på jobben kan medføre at personen får sparken.

– Det er ytterste konsekvens. Men jeg forventer at vi aldri kommer i en slik situasjon. Når de først har fått e-post, og så en advarsel, regner jeg med man har skjønt tegningen. Beskjeden er krystallklar, sier kommunikasjonsdirektør Arve Paulsen i Lindorff til Adresseavisen.

Selskapet kommer ikke til å stenge tilgangen til den populære siden, men håper på at medarbeiderne nå klarer å styre bruken selv. Paulsen mener surfingen på siden går utover arbeidsproduksjonen.

Maner til varsomhet

Norsk Presseforbunds generalsekretær Per Edgar Kokkvold mener man skal være forsiktig med Facebook-bruken. Spesielt journalister skal være varsomme med å være venner med de samme folkene man skriver om, mener Kokkvold.

Kokkvold mener Facebook kan svekke troverdigheten til pressen om man ikke er forsiktig.

Arne Blix i Adresseavisen ser ikke like kritisk på journalistenes Facebook bruk, og vil ikke forhindre sine ansatte i å registrere seg. – Nei, slike forbud har jeg liten tro på. Men vi bør være forsiktige med hvem vi oppgir som venner. Kilder er ikke venner, sier Blix til egen avis.

Kilde:
Dagbladet.no