AMDs kommende Barcelona-prosessor har vesentlig bedre ytelse enn Intel-vare i samme klasse, påstår AMD.

Annonse


– AMD 40% raskere enn Intel

AMD hadde lenge et overtak på Intel med de første dobbelkjerne Opteron-prosessorene. Det tok en brå slutt da Intel kom med fire kjerner.

– Mer effektivt

Nå slår AMD fryktelig tilbake med sin nye Barcelona-serie av firekjernersprosessorer, som kommer i butikken i løpet av sommeren. Selv hevder AMD at deres løsning er hele 40 prosent raskere enn tilsvarende fra Intel.

– Alle kjerner snakker direkte med hverandre. Dette innebærer at man på en mer effektiv måte kan kjøre flere samtidige prosesser, som for eksempel nettlesere, e-postklienter og virusskanning, uten forsinkelse, sier Joakim Stenberg i AMD Sverige til ComputerSweden.se.

Trenger ikke skifte komponenter

AMD trekker også fram fordelen ved at de nye prosessorene kan kjøre i samme miljø som dagens topp-prosessorer fra AMD. Man trenger med andre ord verken bytte hovedkort, vifter eller andre komponenter om man vil ta steget.

Det ville ikke overraske oss om AMD snart får svar på tiltale fra Intel…

Annonse