ps3fresh

Annonse


Ti PS3-tips

Playstation 3 har endelig kommet og med det er neste generasjonskrig i full sving. Her presenterer vi 10 ting du kanskje ikke visste du kunne gjøre med Sonys konsoll.

1. Spill spill fra hele verden
Enn så lenge er ikke PS3-spill som selges for eksempel i Asia eller USA region-kodet. Dette betyr at du kan kjøpe ett spill i USA og spille det av på en Europeisk Playstation 3. Det er verdt å merke seg at dette ikke gjelder for Playstation 2 eller 1 spill. I tillegg er Blu-Ray filmene ikke sonefrie.

2. Video-omstart
Om du tar med din PS3 til en kompis med annen TV og kabler kan det godt hende du ikke får noe bildet grunnet for eksempel annen oppløsning. Dette lille trikset tar en omstart av video-innstillingene. Skru av konsollen. Skru den på igjen, men ikke slipp power-knappen. Dette tar en skikkelig omstart av PS3-konsollen så den får 480p oppløsning. Derfra kan du velge RGB SCART, komponent eller HDMI igjen.

3. Se batterilevetiden
Det er ikke mulig å se hvor mye batterilevetid som er igjen på kontrolleren, bortsett fra når du spiller. Om du holder Playstation-knappen inne ser du hvor mye du har igjen av batteriet.

Annonse


4. Last ned save-games
Har du problemer med ett brett eller en boss kan du laste ned lagrede spill fra andre. Ta en Google på Ps3 game saves og kopier innholdet over på en USB-pendrive. Gå så til spill-menyen, velg USB-stikken og kopier innholdet over til harddisken med X-knappen.

5. Gratis video-samtaler
Skaff deg EyeToy og ett USB-headset som f.eks. ett fra spillet Socom. Gå til vennelista og velg en venn. Start en chat. Har vennen din også kameraet vil dere begge kunne se hverandre. Trykker du på triangelet på håndkontrolleren kan du invitere opptil seks personer for en video-konferanse helt gratis.

6. Få oversikten over alle nettsidene
Åpn opp seks nettsider med triangel-knappen. Trykk så L3-knappen (dette gjøres ved å trykke ned venstre analog-stikke). Du vil da få oversikt over alle sidene og kan bla enkelt og greit.

7. Oppgrader harddisken
Om du synes 20 eller 60GB er for lite diskplass er det enkelt å ordne mer. Disken som originalt sitter i 60GB-versjonen av PS3 er en Seagate Momentus 5400RPM 2.5″ SATA-disk. Det fungerer helt fint å bytte ut denne med en Seagate Momentus 120GB 2.5″ SATA. For å se om alt fungerer kan du gå til innstillinger, system innstillinger og se under system informasjon.

8. Del det du har lastet ned
Du kan dele alt du har lastet ned fra Playstation Store til fem andre PS3-konsoller. Om du vil at kompisen din skal se noe du har lastet ned og betalt for, få personen til å logge inn med din ID på hans egen konsoll. Velg innhold og last ned gratis.

9. Tving PS3 til å se filene dine
Konsollen lagrer som standard bilder under BILDER-mappen og video under VIDEO-mappen. Om du har en USB-penn som ikke har de samme mappene er det bare å trykke triangel-knappen og velge ‘vis alt’. Når du har valgt dette viser konsollen alle filene som er på disken. Nyttig om du vil høre på sangene rett fra for eksempel en iPod som bruker en annen mappestruktur.

10. Velg musikk-omslag
Når du mater konsollen med en musikk-CD laster den automatisk ned riktig albumbilde. Vel, nesten alltid. Om den velger feil kan du ordne dette manuelt. Last ned bildet på internett (.jpg). Kopier bildet til en USB-penn og kopier det til foto-menyen med triangel-knappen. Gå så til musikk og velg mappen med bildet du lastet inn. Trykk triangel og velg informasjon. Gå til foto-menyen og velg ditt nye bilde.

Kilde:
Tech.co.uk

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse