Hopp til navigasjon Hopp til innhold
SingStore_Coldplay

SNIKTITT: SingStar PS3

Det kjente og kjære spillfenomenet er på vei til PlayStation 3. Vi var i London for å sjekke nyhetene.

LONDON (ITavisen): SingStar-spillene har vært en suksess få kan måle seg med. Spesielt i nordiske land, men også i resten av Europa. Liksom-karaoke hvis store salgstriks er at det inneholder en lang rekke kjente sanger av kjente artister, med kjente videoer. Vi forstår godt massemarkedsappellen, SingStar er glimrende, inkluderende og uhøytidelig underholdning, spesielt godt egnet for fuktige vorspiel.

SingStar på PlayStation 2 er på ingen måte glemt, og det vil fortsette å komme nye PS2-disker i lang tid fremover. Men det er selvsagt bare naturlig at spillet også beveger seg til nestegenerasjon, med alle mulighetene den bringer. Nestegenerasjon betyr i dette tilfellet PlayStation 3, naturligvis.

Last ned, last opp

I og med at PS3 har langt bedre onlinestøtte enn PS2, og innebygd harddisk, er det ikke så rart at disse funksjonene utnyttes for fullt i den nye SingStar-versjonen. Det fungerer slik: Du kjøper SingStar til PS3 i butikken, på en vanlig Blu Ray-disk, som inkluderer 30 nye sanger med musikkvideoer. Akkurat som før.

Men når du er i besittelse av denne disken, kan du logge deg inn på såkalt SingStore, der du kan laste ned over 300 sanger fra samtlige tidligere SingStar-spill på PS2. Disse er komplett med videoer (dessverre ikke i HD), og fungerer akkurat som på dine gamle SingStar-spill. I tillegg vil det jevnlig slippes nye sanger i butikken, da gjerne med full HD-støtte for den optimale opplevelsen.

De nedlastbare sangene kan selvsagt kjøpes enkeltvis, men også i diverse temapakker, der du laster ned flere sanger av en artist eller innen en spesifikk sjanger. Dermed kan du bygge opp en egen spilleliste.

SingStore-butikken er separat fra den vanlige PlayStation Store, der du laster ned småspill, demoer og spilltrailere. Likevel bruker du de samme pengene (som overføres fra kredittkortet ditt til en såkalt lommebok) i begge butikkene, noe som gjør transaksjonene enklere.

SingStore_Browsing Pop

Dele med venner

Én ting er at du kan laste ned nye sanger. Mulighetene for opplastning er like store, da SingStar nå kaster seg på «community»-bølgen og introduserer flere muligheter for å dele materiale med andre. Siden spillet støtter bruk av kamera (enten gamle EyeToy eller den kommende PlayStation Eye), kan du både filme og ta stillbilder av dine prestasjoner. Samtidig blir selve syngingen tatt opp, og alt dette kan lastes opp til ditt online-område. Der kan hvem som helst se hvor flink du er til å synge, men du kan låse klippene til å kun være tilgjengelige for dine venner (de samme vennene som du har registrert på din PS3).

Spillet har også en egen gallerifunksjon der du kan gå gjennom bildene og opptakene før du eventuelt laster dem opp.

Siden dette er en splitter ny versjon av SingStar, er også menyene blitt redesignet, ikke dramatisk, men litt mer elegante er de. Du kan velge mellom flere bakgrunnsbilder og andre tilpasningsmuligheter.

Spillbarhetsmessig er det imidlertid ingen endringer. Ingen nye spillvarianter eller modi legges til i denne omgang, selv om vi ble lovet at det jobbes med dette, og at nye måter å spille på vil dukke opp i fremtiden.

En annen ting vi må vente litt på er trådløse mikrofoner. Foreløpig, ved lansering, vil SingStar på PS3 benytte seg av de vanlige PS2-mikrofonene som plugges inn i USB-kontakten. På sikt kommer det likevel Bluetooth-baserte mikrofoner, noe som vil gjøre opplevelsen enda morsommere.

Ny norsk versjon

Ved siden av den internasjonale SingStar til PS3, kommer det også en egen, norsk utgave. Denne inkluderer 15 sanger (de restererende 15 er hentet fra den internasjonale versjonen), og utvalget er mer tidsriktig enn tidligere norske SingStar-spill. Karpe Diem, Paperboys, Elvira Nikolaisen, Mira Craig, Margaret Berger, Kaizers Orchestra og Ravi er blant artistene som dukker opp i denne omgang. Vi er spent på om også denne utgaven blir en slik enorm bestselger som de tidligere norske utgavene ble.

Vi merker oss også at Norge er blant de svært få landene som faktisk får slike lokaliserte versjoner. En av grunnene til dette er at spillene har solgt så godt her til lands. Den andre grunnen er at det engelske utviklingsteamet er store fans av Kaptein Sabeltann (fakta!)

Det store spørsmålet er naturligvis hvorvidt SingStar vil selge på PlayStation 3. Nøkkelen til det originale spillets suksess er at det er tilgjengelig på verdens mest solgte spillkonsoll, som i disse dager kan kjøpes for en svært rimelig penge. Et massemarkedsspill som SingStar er for evig knyttet til en massemarkedskonsoll som PS2. En splitter ny konsoll til 6.000 er ikke nødvendigvis maskinen du kjøper kun for å spille SingStar, men vi ser likevel at mange vil bruke det som argument, kanskje ovenfor kjæresten, som er lei av å følge med på gamer-spillene som Resitance eller Virtua Fighter.

Så selv om det kanskje er litt tidlig i PS3ens levetid at SingStar på denne konsollen vil bli en massemarkeds-suksess, er det likevel hyggelig at spillet dukker opp allerede nå, og utnytter konsollens unike muligheter. Vi ser frem til å prøve spillet i praksis, og kommer tilbake med full anmeldelse så snart som mulig.

Den internasjonale versjonen av SingStar kommer 25. juni. Den norske versjonen kommer 27. juli. Begge eksklusivt til PlayStation 3.

Stikkord: playstation, singstar