Hopp til navigasjon Hopp til innhold
SanDisk ser hele tiden framover - denne gangen med en helt ny teknologi for å få mer ut av harddisker.

Harddisker på vei ut

Om to år vil bare 40 prosent av bærbare PCer ha harddisk.

I takt med utviklingen vi stadig er vitne til, begynner harddisker å bli et gammelt lagringsmedium. Analytikere ved Isuppli mener nå at 60 prosent av bærbare datamaskiner i 2009 vil bruke flashbasert minne fremfor dagens harddisker.

Synkende priser

– I 2003 kostet flashminne rundt 100 ganger mer en den samme lagringsplassen på en harddisk, sier analytiker Mathew Wilkins ved Isuppli.
– Prisforskjellen vil stadig bli mindre, og med utviklingen vi ser i dag vil prisforskjellen i 2009 være ubetydelig, fortsetter Wilkins.

Flashminne har i det siste vært mye i mediene, da store produsenter som Samsung og Sandisk har fremmet lagringsmediets fordeler. Dell har også vært med på å øke populariteten, da de har meldt at deres kommende laptoper vil selges med flashminne som alternativ.

Mange fordeler

Flashminne har en rekke fordeler. Den er raskere, tåler mer, går stillere og er mer batterivennlig enn sin motstander. I tillegg veier den mindre, noe som vil være en viktig del når de implementeres i en bærbar maskin. Alle disse faktorene gjør det svært attraktivt for datamaskinprodusenter å ta i bruk det nye lagrinsmediet.

Kilde:

idg.se
Daily Tech