Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Facebook større en VG

De største norske nettavisene må gi tapt for superhipt nettsamfunn.

Norske nettredaktører får trolig kaldt vann i blodet når de ser på den internasjonale listen over hva nordmann faktisk foretar seg på nettet.

VG på 8. plass

Alexas Norges-liste troner MSN øverst, mens VG.no må se seg slått av både nett-samfunnet Facebook og amatørvideoer på YouTube.

Dagbladet.no, som ligger som nummer fire på Gallup-listen over norske nettsteder , må her nøye seg med en 9. plass – like bak VG.no.

Yahoo står sterkt

Noe overraskende står Yahoo sterkt i Norge, med en femteplass på lista. I toppen regjerer foruten MSN også Google. mens FINN er den desidert største norske nett-tjenesten med en 3. plass.
Interessant nok er den amerikanske nettbutikken Amazon (nummer 53) bedre besøkte enn vår hjemlige markedsleder Komplett.no (nummer 57). Mens USAs største nettsamfunn MySpace er nummer 16 i Norge – seks plasser bak vår hjemlige Nettby.no

Størst blant likemenn

ITavisen er for øvrig nummer 64 på Alexa-listen, mens vi i norsk sammenheng (Gallup) er nummer 35. Vi holder imidlertid fortet som Norges største IT-nettsted. Hardware.no er nummer 72, mens Digi.no ligger på 100. plass. Med unntak av Cnet News.coms nedlastingsnettsted Download.com er ingen av de utenlandske IT-nyhetstjenestene med på lista.

For ordens ksyld gjør vi oppmerksom på at målingene er basert på brukere som har installert Alexas Toolbar i simn nettleser. Hvilket ikke gjelder et flertall av norske nettbrukere, vil vi tro.

Stikkord: facebook, internett