Hopp til navigasjon Hopp til innhold
NETT-REVOLUSJON: Mange islamistiske ekstremister er svært aktive på internett.

Advarer mot Cyber-terrorister

Amerikanske senatorer vil gjøre mer for å bekjempe Al-Quaida på nettet.

Amerikanske senatorer fra alle politiske partier gikk i går sammen for å uttrykke sin bekymring over at internett i stadig større grad brukes som finansierings- og rekrutteirngskanal for islamistiske terrorister.

Vekst i antall nettsteder

Senatorene forlangte å få vite hva amerikanske myndigheter gjør for å begrense terrorist-aktiviteten på nett, som har eksplodert siden år 2000.

Den gang fantes det en håndfull nettsteder som spredte ekstrem islamisme. Nå er dette tallet mange tusen, og det fortsetter å vokse hver eneste uke.

Vil infiltrere terroristgrupper

Terrorister bruker nettet til rekruttering, kursing av rekrutter, meningsytring og pengeinnsamlinger. Den uavhengige senatoren Joseph Liebermann vil at amerikanske myndigheter skal gjøre disse nettstedene klar over at de jobber på høygir med å infiltrere organisasjonene deres.

Amerikanske etterretningsmyndigheter nekter å avsløre hvordan de jobber for å bekjempe nett-terrorister, men på generell basis fikk sentaorene opplyst at etterretningen hadde midlene til å ta ned sider man anså som spesielt farlige. Samtidig ville man ofte la akkurat disse være oppe for å samle inn etterretning.

Nye fremgangsmåter

Bland de redaikale islamistenes siste nett-taktikker er blant annet passordbeskyttede nyhetsblogger for å utveksle ideer og oversette videoene sine til andre språk, og å bruke allment tilgjengelig tjenester som Google Earth for å planlegge nye angrep, ifølge vitner.

Kilde:
News.com

Stikkord: internett, terror