KATTEFRITT:  Stadig flere universitetsprofessorer velger å skaffe seg sin egen blogg.

Annonse


Smarte blogger trekker folk

Tidligere måtte du dra til Harvard hvis du ville debattere økonomi med USAs ledende økonomer. Nå holder det å logge seg på nettet.

Universitetsdebatter i blogosfæren

Fortsatt er det kjendissladder som dominerer i blogosfæren. Imidlertid er den intellektuelle eliten også i ferd med å gjøre seg gjeldende på nettet. Debatter mellom økonomiske tungvektere er blitt det nye trekkplasteret.

Tusenvis av lesere fulgte nettdebatten mellom økonomene Dani Rodrik og Greg Mankiw på førstnevntes blogg.

Når et nytt publikum

Daniel Drezner er professor ved Fletcher School of Law and Diplomacy i den amerikanske delstaten Massachussets. Han blogger om global politikk og økonomi. Drezner applauderer muligheten bloggen gir ham til å nå ut til mennesker utenfor hans eget kjernepublikum.

Annonse


Også blogger for investorer og aksjespekulanter er populære. Mange av økonomibloggerne er folk som allerede nyter stor anseelse og får den oppmerksomheten de vil ha. Som grunn for bloggingen oppgir noen at de liker debattene, men sandre vektlegger muligheten til å nå et nytt publikum.

Tveegget sverd

Blogger kan imidlertid også være en ulempe, spesielt i kampen om attraktive profesorater. En aktiv blogger kan oppleve at onde tunger hevder at bloggingen tar oppmerksomheten bort fra akademisk forskning.

Kilde:
Reuters.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse