Snart vil Tux finnes på Dell-maskiner enda en gang.

Annonse


Dell går for Ubuntu

Nå skal Dell prøve seg igjen. I 1999 startet de salget på sine datamaskiner med Linux installert, men måtte slutte salget da etterspørselen var for lav. Nå skal de prøve seg igjen med operativsystemet Ubuntu ferdiginnstallert på datamaskinene sine. Valget ble tatt etter å ha latt Dell-brukere gi dem tilbakemeldinger på hva de ønsket seg mest i kommende datamaskiner – svaret var Linux.

Kommer snart

Ved lanseringen i slutten av mai vil datamaskinene kun selges i USA. Dell har fortsatt ikke sagt noe om prisene, men det er naturlig å anta at de vil være lavere enn på deres Windows-alternativ. Man vet heller ikke hvilke modeller man kan velge mellom, men det er blitt sagt at de skal tilby Linux på både bærbare og stasjonere datamaskiner.

Det er allikevel ingen grunn til å tro at dette vil føre til noen utklassing av Microsofts overtak enda. I fjor var 92 prosent av operativsystemene i verden et Windowsoperativsystem, mens Linux kun hadde en andel på 3.8 prosent.
Men i disse dager med labert salg av Windows Vista og sikkerhetshull i det ”ugjennomtrengelige” OS-et til Apple, er det kanskje tid for et bytte av operativsystem.

Kilde:
ZDNet
ComputerSweden

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse