Hopp til navigasjon Hopp til innhold
TUNGT: Det kan være greit å ta grep før buksa blir så trang.

Eget nettverk for overvektige

FatSecret skal gi venner – og vektnedgang.

I skyggen av populære tjenester som Facebook og MySpace, vokser det fram mange mer spesifiserte nettverkstjenester. Mange av disse retter seg mot overvektige.

Rangerer favorittkurer

En av disse er australske FatSecret, der tanken er at brukerne skal bygge nettverk med likesinnede, og hjelpe hverandre å gå ned i vekt.

I tillegg til informasjon om forskjellige slankekurer, kan brukerne rangere sine favorittdietter. Brukerne kan også legge inn sine personlige dietter og dele disse med andre.

Teller kalorier

FatSecret har et eget område for oppskrifter, der brukerne kan dele kalorifattige oppskrifter med hverandre. Oppskriftene lastes opp via predefinerte skjemaer, og FatSecret regner ut kaloriinnholdet.

Foreløpig har ikke FatSecret noen løsning for å måle fysisk aktivitet. Dette kan du for eksempel finne på Traineo, som har lengre fartstid. Nett-tjenesten Skinnyr lar deg laste ned en widget som viser vektreduksjonen din som en graf på skrivebordet.

Mange betaltjenester i Norge

Også i Norge har mange satset på nettbasert vektreduksjon. Felles for de fleste av disse, er imidlertid at de koster penger. Den utviklingen kan imidlertid snu. Dagbladets Litt lettere er i så måte først ute. De åpnet nylig sin tjeneste til å bli gratis for alle.

Kilde:
TechCrunch

Stikkord: internett