Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Eiendomsdronningen Anshe Chung står i spissen for et opprør mot Linden Labs. (Ill.: anshechung.com)

Brukerstorm mot Second Life

Den virtuelle kjendisen Anshe Chung står i spissen mot et opprør mot Linden Labs. For dårlig design og for mange feil, er omkvedet.

Anshe Chung er identisk med den tyske læreren Ailin Gräf. Chung/Gräf er eiendomskonge i den virtuelle verdenen Second Life, og den første som klarte å oppnå millionprofitt i ekte penger.

Ustabil programvare

Nå klager Chung og hundrevis av andre Linden Labs-brukere på den tekniske løsningen som selskapet Linden labs bruker i sin liksom-verden.

I et åpent brev til Linden-ledelsen klager nå på dårlig design, manglende oppfølging og ustabil programvare.

Taper penger

Mange av brukerne som har skrevet under på oppropet har til dels betydelige inntekter fra Second Life, og noen lever til og med av å jobbe i den virtuelle virksomheten. De mener alle feilene fører til store inntektstap.

De er også misfornøyde med rutinene for backup. Flere har opplevd at eiendommene deres har blitt slettet. Samtidig har de ingen muligheter til å legge inn egen backup.

40 000 samtidige brukere

I brevet listes det også opp en rekke andre problemer med stabilitet og hastighet..

Second Life har i dag mange hundre tusen brukere verden over, flere tusen av dem norske. Den virtuelle verdenen har til enhver tid over 40 000 samtidige brukere – noe som muligens er i overkant av hva systemet kan ta unna.

Virtuell tsunami

Linden labs har foreløpig ikke svart på protestbrevet, men kunngjorde i forrige uke at de vil oppgradere verktøyene som brukes til å designe nettverdenen.

Nettverdenen er for øvrig plaget av de samme problemene som den virkelige verden. Nylig opplevde den terrorangrep med atomvåpen. Og i helga ble verdenen rammet av en (virtuell) tsunami, takket være en test fra den amerikanske værvarslingen.

Stikkord: internett, second life