Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Et GeForce 8800GTX fra Asus. (Ill.: Asus)

Rasende nVIDIA-kunder

Nye nVidia-kort sliter med Vista. Nå går kundene til sak.

Det er ikke første gang nVIDIA har fått sure kunder på nakken. For ca. 2 måneder siden var historien den samme. Dårlige Vista-drivere fra nVIDIA fikk en rekke kunder til å gå sammen mot selskapet.

Stemplet Vista-ready

Dan Goldman fra New York har opprettet nettsiden NvidiaClassAction.info. På nettsiden oppfordrer han andre kunder om å slutte seg til saken for å bygge en sterkere sak mot skjermkortprodusenten.

Grunnen skal være at nVIDIA reklamerer for at skjermkortet GeForce 8800 er bygget for Vista, men IT-konsulenten Dan Goldman er sterkt uenig i nVIDIAs påstand om nettopp dette. Goldman betalte ca. 4200 kroner for kortet. Etter å ha installert kortet i Vista beskrev han det som at «helvete brøt løs».

Meldingen «video driver nvlddmkm stopped responding and has recovered.» skal ha dukket opp så ofte at maskinen har vært ubrukelig.

Brukt 100 timer

Etter driver-installeringen skal PCen ha begynt å oppføre seg merkelig. Etter 100 timer med feilretting hadde Goldman fortsatt store problemer med at skjermen ble svart. Nå vil han saksøke nVIDIA for falsk markedsføring.

nVIDIA beklager, men skylder på Vista

Det foreligger ingen offisiell uttalelse fra nVIDIA, men på selskapets forum kan man likevel lese en beklagelse, men de legger skylden på Windows Vista. I følge selskapet er det funksjonen Timeout Detection and Recovery i Vista som er grunnen til alle problemene.

«Vi skjønner at kundene har uttrykt sin frustrasjon med problemet, og vi unnskylder for problemene».

Kilde:
InformationWeek

Stikkord: Maskinvare, nvidia, vista, windows