Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Betatestingen har nå startet for Microsofts Longhorn.

Longhorn-beta klar

Microsofts nyeste server-OS er nå ute for betatesting.

Ikke siden 2003 har vi sett noe nytt operativsystem for servere fra Microsofts sin side. Nå har de klargjort sin nyeste versjon, kalt ”Longhorn”, for betatesting rundt omkring i verden.

brukervennlighet og sikkerhet

Som ved ethvert nytt operativsystem, loves det alltid mer brukervennlighet enn vi har hatt tidligere. Denne gangen skal systemet kunne installeres i deler, slik at man selv kan velge ut de funksjonene man vil bruke.

De vil også implementere et søk på brukerens datamaskin hver gang han logger inn, for å sjekke at alle antivirusprogram er oppdatert. Hvis det skulle vise seg at dette ikke er gjort, vil maskinen settes i karantene. Når oppdateringene er lastet ned og programmet er riktig versjon, vil PCen bli opplåst. Hvordan PCen skal kunne laste ned oppdateringer under karantene blir ikke nevnt.

Hvis du har lyst til å teste serverløsningen kan du laste det ned her. Microsoft har imidlertid sagt at de kun anbefaler å bruke betaen i et testmiljø, da alt ikke er tilrettelagt enda for vanlig bruk. Oppdateringer vil komme om kort tid for å gjøre dette mulig.

Kilde:
«>eWEEK

Stikkord: Microsoft, windows